Johan Ragvald & Conny Eriksson, nu kommer jag och tar er!!

Hade någon sagt till mig innan säsongen att vi skulle komma tvåa som nykomlingar och få kvala till div 1 hade jag trott det var ett skämt. Att vi dessutom skulle slå seriesegrarna bägge matcherna känns ju skönt. Förvisso brukar vi ju slå dem så det e ju ingen överrskning men kul när man summerar. Nu har man alla fall smält intrycken från helgen och börjar verkligen se fram mot ett kval. Det blev Solfjäderstaden från Motala från mellersta tvåan, sjukt kul att få träffa lite finspångskompisarna Conny & Johan igen. Någon kanske reagerar på det jag skrivit här nu för det är ju en omgång kvar. Jag lovar jag ska dementera varenda ord om Olofström skulle lyckas ta poäng i sista omgången. What a hell ja kommer till och med erbjuda sponsring på dryckesvaror till deras avslutningsfest.

Lite konstigt finner jag dock upplägget på kvalet. Man hinner ju få in en hel försäsongsträning innan vi kliver in i det. Positivt dock att stå över första omgången så man kan se våra kvalmotståndare spela. Positivt också att våra skadade spelare hinner komma tillbaka så vi kan mönstra ordinarie lag. Det har vi inte varit bortskämda med i år.

Jag tog nyheten på vår hemsida tungt idag. Jag anser att vår hemsida är den överlägset bästa i hela serien (Jag gillar strövels sida åxå). Bra information, referat, uppdateringar. Detta sticker tyvärr i ögonen på så många så det gnälls och klagas och hängs ut folk både på det ena och andra sättet. Naturligtvis ALLTID anonymt vilket kommentarerna på min förra blogg bevisar. Patetiskt. Jag har full förståelse för Rogers och Pernillas beslut, tyvärr tror jag ingen annan kan axla den manteln och sköta hemsidan lika bra. Den har och är såklart ännu varit vårt ansikte utåt. Jag hoppas det löser sig på bästa sätt. Jag måste också be om ursäkt för att det visar sig att även jag ibland har en åsikt, tyvärr leder det till att folk lackar ur på en...i like it. MEN, jag står för det jag tycker alla fall vilket gör mig till the bigger man!!!
(Det är ju tur man inte har lika vass tunga som denne mannen)

Sviten bröts, men ändå inte

Det är aldrig kul när en svit bryts. Vi hade 31 raka hemma matcher i seriespel utan förlust. Idag kom den då...torsken, men den kom efter sudden vilket innebär att vi har 32 raka utan förlust under ordinarie speltid. Nu hjälper inte den sviten oss längre eftersom vi numer ligger tvåa i tabellen utan chans att avgöra detta själv. Tråkigt som satan javisst, men ego som jag är ser jag det så att nu hinner jag kanske läka så jag kan vara me i kvalet. För er som aldrig spelat ett kval kan jag berätta att det är otroligt spännande och kul. Jag har deltagit i fyra kval genom alla år och aldrig varit besviken efter. Jag tror vi grejjar det.

Vår match idag känns svåranalyserad. Det kändes spänt hela vägen och vi spelade aldrig ut riktigt. Jag måste också säga att TT:s keeper var riktigt bra idag och troligen den som såg till att det blev som det blev. Det var också en stor stor bortaklack dagen till ära. Ledda av inte mindre än skånelagets tränare...stort. Vi har i två månaders tid fått höra hur otroligt illa vi betedde oss efter Munka matchen då vi spontant sjöng en mindre genomtänkt ramsa. Det var inte snyggt. Sen finns det de som gör bort sig om å om å om å om igen. Tyvärr tror jag inte dessa boys e tillräckligt smarta för att fatta det bara. Jag kan också meddela att minkarnas träning är inställd nästa vecka så att alla hinner surfa rundor och egga i ALLA gästböcker.
(Det var en gedigen bortaklack idag)

Dock skall all heder tillskrivas Tygriket som hittade en motivation att kriga och gjorde så hela matchen. Nu gäller det för oss att mentalt ladda om till ett kval. Inte alltid det lättaste när man lett en serie sedan första omgången sånär som på målskillnad och nån mindre match spelad. Det är dock ca tre veckor kvar så det skall nog gå fint. Personligen hoppas jag lite på Solfjäderstaden från Motala så man får chansen att trycka till en gammal Finspångs kamrat. I övrigt skiter jag fullständigt i vilka vi får möta...kul ska det bli.

Drijfijs in buidel en teleurstelling

Precis hemkommen från Olympia där jag hade tänkt att HIF ikväll skulle skrälla mot PSV. Det hade ju faktiskt varit en superskräll om det hade skett. Nu gick det tyvärr som det brukar göra när ett rutinerat gäng möter ett mindre rutinerat. Nu är det nog inte matchen jag kommer minnas efter den här kvällen utan mer det underbara vädret. Vi hade de perfekta platserna på raad två östra läktaren. Regnet piska i nyllet så att det värkte i pannan och trots långchalingar frös jag nåt frukatansvärt om benen... för att inte tala om fötterna. Drygt en timme in i matchen hade troligen den vänlige mannen på raden framför tröttnat på vårt gnäll om hur kallt det var så han fråga om vi frös. Det var ju svårt att neka till det. Hyffsat förvånad blev man ju när han på värsta Joe Labero vis trollade fram en björnfäll som han erbjöd oss. Denna räddade mig kvar till 85 minuten men sen pallade jag inte mer. Jag lovar att jag grovhånglade upp elementet när jag kom hem.
(Fotboll i februari)

Om det hade varit en skräll med en HIF seger så är det väl en ruggig skräll om Strövelstorp imorgon rår på Munka i Strövelsdome. Jag brukar inte bry mig det minsta om vad Munka pysslar med men jag börjar tröttna nåt fruktansvärt på all jäkla pajkastning som förekommer med anonyma avsändare. När sedan 50 plussare går in i debatter med avsändarnamn som info, MIBK, en som vet osv så blir man ju bara häpen. Allt detta gör att jag gärna sätter mig å glor på matchen imorron. Jag hoppas Strövelsgrabbarna vet att vinna e inte allt, det är det enda!!!!
(Hoppas på lite varmare klimat i hallen imorgon)

Kul att se att truppen börjar ta form och att kuggarna signar nya kontrakt. Själv har jag inte gjort det än, men jag e glad alla fall. På måndag får jag börja delta så smått på innebandyträningen igen. Det är en månad sen på dagen på Lördag sedan skadan så det känns bra att vara igång och kunna springa lite nu. All heder åt Mattias Svensson som hjälpt mig me min rehabträning.

Det spelades en hyffsat intressant match i Landskrona ikväll också. Falcons-FCH i DM Semifinal, precis som förra året möttes de moraliska finalisterna redan i semi alltså. Publikrekordet rök och handbollssiffrorna 13-11 till falcons betyder att de knäpper storebror på näsan oftare än vice versa. Det här måste väl betyde att falcons nu är bäst i skåne eller?? Oavsett så gratulerar jag till DM guldet.

Igår smekte jag in en fyrling på Nordicbet, dessa pengar spelade jag bort idag.... livet e orättvist!!

För er som undrar vad rubriken betyder. Slå upp det eller fråga, barn ska inte läsa sånt.


Man känner sig som en tonåring på nytt

För er som funderar på hur ni skall fördriva kvällen har jag ett förslag. Slå av mobilen, ratta in tv4 sport mellan 19-21 och kolla in Malmö-Rögle. Skulle ni inte vara sugna på att skalla kudden efter det så ratta vidare in på tv 6 så har vi Arsenal-Milan där. Jag har några toksäkra tips ikväll, ni vet att ja e en tipsguru men åxå väldigt feg så jag tippade ingen champions league. Vi kör på lite bandy, Edsbyn-Vetlanda 1, SAIK-Broberg 1, sedan lite hockey Hammarby-Björklöven 2 och Västerås-Bofors 1. Ja kan redan höra CATCHING!!!!!!
(Ett mycket bra tidsfördriv ikväll)

I övrigt flyter min rehabträning på väldigt bra. Jag har tom fått börja jogga den här veckan vilket leder till att jag fått blodad tand. Klubborna har åkt gram ur fodralet igen och likt en övertänd tonåring står jag å levererar hockeyslaskare mot jackorna i hallen. Mitt skott kommer vara lika fruktat när jag kommer tillbaka som det var innan jag blev skadad.

Mitt hjärta bultar just nu för strövels. Visst kan vi klara detta på egen hand men det vore kul om ni alla fall gav oss chansen att avgöra detta på Lördag. Glöm aldrig att ni spelar för stolthet, heder, klubbmärke, nytt kontrakt, en fin svit å framförallt för att ta revansch sedan krossen i Munka. Eftersom inte Sumo hinner skriva det får väl jag skriva att ni e överskattade då. Det hjälpte ju sist.

Nu är även Bears nollor

Försäkringsbolag är inget för mig och inget jag tycker är trevligt att gräva i. Just nu är dock Folksam kanske Sveriges, ja kanske hela världens bästa bolag. Efter min skada mot strövels ringde jag för att kolla ersättning. Allt sköttes över telefon och 6 dagar senare fanns pengarna på kontot. Jag blev då informerad att jag kunde söka ersättning för upp till 10 år gamla skador vilket jag då gjorde. Min skada i sista seriematchen med Finspång när vi säkrade elitseriekval år 2000 får jag alltså ersättning för nu. Återigen sköttes allt smidigt via telefon...Grymt
(Det var väl ca såhär det kändes när muskeln brast)

Idag är det också läge att hylla Bears. Att slå serieldarna Sofiero kl 11 en söndagmorgon med 3-0 på bortaplan är grymt imponerande. Jag såg hemmamatchen så det känns jäkligt stort att grabbarna klarade att hålla nollan här. Nu har damerna och Bears gjort det. Känn ingen press Andy och Pada.

Jag har suttit och roat mig lite under de lugna stunderna på jobb idag. Jag kan konstatera att följande fakta känns rätt OK att ha i ryggen inför de två avslutande matcherna hemma.
Matcher, vunna, oavgjorda, förlust, Målskillnad
31         31      0        0           250-98
Då skall det tilläggas att säsongen 04/05 avslutades med två segrar så egentligen är sviten 33 matcher lång. Faktiskt kom senaste förlusten i seriespel hemma den 19 januari 2005 då det blev 5-8 mot Nosaby. Det vore trevligt om denna sviten var intakt ett tag till. Kanske blir det Pixbo eller AIK som bryter den...kanske inte.

Idag är det annars kontraktsdiskuterar dag. Blir det för knivigt kanske jag får ta upp Sveriges Man tävling till diskussion så kanske sportchef Conny mjuknar lite. Hur kan denna tävling och framförallt detta deltagande ha mörkats genom alla år. Detta skall upp till ytan och bildbevis skall fram.

Nu sitter många konkurrenter hemma å surar och är besvikna

(Besvikna konkurrenter)
Skulle tro att en hel del av lagen i Skåne satt hemma och både trodde och hoppades vi skulle gå på en nit mot Malmö borta. Istället åker vi dit och tar en Blytung seger. Jag är den första att erkänna att jag var väldigt spänd och nervös inför den här matchen men istället går vi in och visar att vi leder serien mycket, mycket välförtjänt. Jag tycker vi borde lett med ett par mål redan efter första perioden. Nu var det jämt målmässigt ända in i slutet men jag kände ändå att vi hade kontroll på detta.

Jag får nog sluta lägga in bilder på min blogg. Jag hann inte mer än att berömma Katta och klippa in en bild på henne förrän det börja smattra på msn om frågor om denne läckerbit. Här ser jag möjligheter att tjäna lite pengar, informationen kan ju kosta liksom.

Jag har precis kollat dagens lappar, hyffsat förvånad att FCH vann eftersom jag tippat på dom, nu hjälpte ju inte det eftersom JIK klara att torska hemma mot Järfälla. På lapp nummer två gjorde Willands bort sig å tappade 8-5 till 8-8 så var även den lappen förstörd. Hajsta Paskka.....

När man tippar måste man ha ett system har Pontus sagt

Man blir rätt glad när man ser siffrorna i damlagets match igår. Utan att ha sett matchen kan man nästan förstå precis hur det har sett ut. Lite trevande i första för att sedan helt enkelt visa vilka som är det bästa laget. Nu kommer detta tyvärr inte räcka till en tredjeplats, men glädjande nog så är fjärdeplatsen säkrad nu. Det får bli till att hjälpa seriens bästa målvakt i sista matchen så det står sig att ÅK tjejerna släppt in minst mål av alla. Imponerande då jag definitivt inte tror att ÅK släppt till minst skott mot sig. Det börjar alltså bli så smått dags att summera damernas säsong men det väntar vi lite med.
(Släpper inte in mycket)

Annars var det ju schlagerkval igår igen. Jag hade tänkt skriva lite innan om hur solklart det hade varit att Carola/Andreas kommer gå direkt till final för att sedan vinna hela kraffset. Vilken tur jag inte gjorde det för det hade ju bara understrukit vilken usel tippare jag är. Sannas låt tycker jag personligen var den bästa och den blir säkerligen farlig. Med tanke på vad dom släpper in i kvalet nu förtiden hoppas jag nästa år få se Bramsell & the Geezers framföra discoversionen av Kjåskaskrab.

Att jag som jag nämnt otaliga gånger är en usel tippare är ju välkänt nu, men jag har en arbetskamrat som får mig att le. Igår på jobbet satt han (Pontus) i en timme för att övertyga mig om ett bergsäkert system när man spelar resultat i fotboll. 500 på varje resultat 0,1,2 till hemmalaget och 0.1.2 till bortalaget eftersom alla matcher som regel slutar med det. Sagt och gjort, han knalla ner och satte sitt spel. Kom upp igen och log. 20 minuter in i matchen Manchester United-Arsenal stod det 3-0..... bra tippat min vän!!!

Nu börjar det annars dra ihop sig till att Taxi Bengan kommer förbi och plockar upp mig. Som vanligt när man inte ska spela själv så e man ju nervösare än vanligt. Känner redan att den börjar krypa på så det här blir med största säkerhet en lång lång kväll.

Samtidigt får man passa på att gratulera Strövels. En viktig och förvisso väntad seger borta mot olofström igår innebär att kontraktet i stort sett är säkrat. Nu ska mycket gå fel om detta otroligt höststarka lag ska missa. Kul för jag har hört rykten att om de klarar sig kvar ska det pumpas in miljoner och hallen skall byggas ut. Det håller hela skåne tummarna för.
(Den gamle levererar)

En liten notis. Det ser inte bra ut för FCH, jag har nämligen tippat på dem idag. Men å andra sidan tippade jag ju på Balrog igår så jag hjälpte FCH lite där. Lägger ett snabbt på Jönköping me så spelar en FCH förlust ingen roll.

Jogga är livet!!!!!!

Finns det något jag verkligen, verkligen inte gillar så är det löpträning. I övrigt älskar jag att träna, stationsträning styrketräning, vad som men inte längre än 1 km löpning. Ändå var det längesen jag blev så glad som i Torsdags på min rehabträning när sjukgymnasten (mattias) kläcker att nästa vecka kan du nog börja jogga så smått. Trodde jag aldrig men det ser jag faktiskt fram emot.

Annars bär det eventuellt ner till Malmö imorgon för att titta på vår match mot FBC Malmö. Vad jag minns av 7-3 matchen hemma i borgen var att det var jämt  en bit in i sista perioden men att deras tunna trupp tog ut sin rätt då. Nu är ju Malmö bevisligen bra mycket starkare hemma än borta som vår skicklige webmaster konstaterat. Man har inte förlorat sedan okt -07 och har bl.a demolerat Bräckan med 15-2 i Baltiska. Man är åxå lite spänd på hur den gamle legenden Lars Aarenstrup står sig nuförtiden. Det viktiga imorgon blir alla fall att se till att Malmö inte tycker det är kul, för så länge de tycker det kommer de troligen kämpa som djur därute.

Idag fortsätter även damernas kamp om tredjeplatsen. Match borta mot Kävlinge, en seger är ett måste men ska sanningen fram bli det nog svårt att nå den alla fall då Hässleholm som just nu innehar den har kvar att möta hopplösa jumbon Örkelljunga hemma i sista omgången. Oavsett vill säkert tjejerna avsluta en bra säsong på ett bra sätt.

Min arbetsdag börjar sakta men säkert lida mot sitt slut, som ni förstår så är det just nu inte supermycket att göra här så jag håller ställningarna om än lite trött efter en sen natt. Det jobbigaste just nu är faktiskt konstigt nog snuset. Jag la dosan vid nyår och har alltså hållt uppe i 47 dagar nu. Men varför i helv.... kommer suget nu?? Och med en styrka av en hel armé dessutom.... detta blir en kamp, jag återkommer i ämnet.
 (Detta vore nåt nu)

Mina tankar idag ligger hos min gode vän Anders Kåberg. Vet inte varför jag tänker på den vältränade människan just nu men det är väl lite saknad kan jag tänka. Jag vet att han ligger i sitt vardagsrum i Eskilstuna just nu i soffan med fördragna persienner och väntar på Manchester U-Arsenal, det kommer inte gå vägen för Gunners Kåbban!! Han har lovat i år igen att komma ner och hälsa på. Kaffet har stått på sedan 2003, han har inte kommit ännu men man vet aldrig.

Roger & Pernilla, antar ni utmaningen ?

Snacka om någon form av megachock imorse. Kvicksilvret hade letat ner till below 0 grader. När sånt sker härnere i skåneland står tiden still för ett ögonblick. Vad ska man göra, hur ska man klä sig ? Efter att gruset släppt greppet om otroligt sömniga ögon blev det någon form av michelinvariant alla fall sen var det bara att vandra ner till jobbet.
(Ingen trevlig syn imorse)

Utöver denna chock kan bara konstateras att det är fredag igen. Ni vet äntligen fredag å trista veckan slut. Vad innebär då det för min del. Jo dels att klockan ringer 06:00 imorgon eftersom jag ska jobba 7-18. Men det innebnär också en hel del intressanta innebandymatcher. Några matcher som jag är lite mer intresserad av än andra utöver Å/K:s matcher är FCH-Täby (Superligan), Lillån-Finspång,(Div 1 mellersta)  Engelholm-Karlstad (Elit dam) samt Torshälla-Flen (Div 3 södermanland)


FCH tar emot Täby på söndag. Täby ligger 4 poäng före på rätt sida slutspelssträcket. Känns lite som en måstematch för Helsingborg om man skall ha en bra chans att nå slutspel.

Min gamla klubb Finspång åker till Örebro för match mot jumbon Lillån. 3 poäng där och kontraktet är mer eller mindre säkrat. En liten varning för Lillån då detta är lagets absolut sista chans. Det är bara tre poäng för dem som gäller för att ha chansen.

Ungefär samma läge för Engelholms damer. 3 poäng hemma mot Karlstad skulle nog smaka tårta innan bortamöte med Balrog. Om inte annat för att få lite andrum till lagen nedanför som just nu är 5 poäng efter.

Torshälla-Flen......varför?? Torshälla är min moderförening och klubben jag skulle spelat för idag om inte pendlingsavståndet vore som det är. TIBK ligger 3 poäng efter Strängnäs men har en överlägsen målskillnad. Lagen har dock mötts två gånger så Torshälla måste lita på att Strängnäs tappar.


Jag har ju nämnt vid ett par tillfällen hur kass jag är på att tippa. Glädjande då att jag igår fick in ett tips så det rullade in ett par hundra. Cash is king som dom säger.

Detta gör att tuppkammen växer, så Roger & Pernilla. Omgång 21 utmanar jag er. Winner takes it all!!!!!

Vad har Manchester United och Å/K gemensamt

Svaret är kontinuitet. Sir Alex Ferguson har suttit på tronen i hundra år snart. Nog har väl någon motgång funnits men framgångarna är ju enorma. Medans många lag i motgång byter ut tränaren för det är enklare än att byta ut hela laget så finns det lag som ger tiden chansen. Även lag i medgång byter ju tränare egentligen mest bara för det skall vara så. Vi har vår egen adlade kille. Kung Camper.
(Foto Roger Nielsen)

Han har precis signat ett nytt två års kontrakt som tränare/sportchef. Perfekt enligt mig. Kontinuitet ger trygghet, trygghet ger framgång, framgång ger glädje...osv. Ni fattar ringarna på vattnet va. Detta gäller inte bara tränarfrågan. Det är också viktigt med spelarna, styrelsen och alla andra inblandade. Jag tror också det är fullt möjligt att sitta på två stolar, dvs tränare och sportchef. Bara uppgifterna stannar där. Oavsett hur dessa tre sista matcher slutar. Om det blir serieseger, en andra eller en tredjeplats så kan Conny behålla kronan för resultaten de senaste åren talar för sig själv. Här har alltså styrelsen gjort helt rätt.

Två saker är det annars som jag söker efter med ljus och lykta just nu. Vårtecken och resesällskap, jag har inte varit iväg sedan maj -06 så det känns verkligen som det är dags. Att leta vårtecken nu i februari kanske kan tyckas knäppt. Ingalunda hävdar jag. Bor man i ett landskap som har samma väder på julafton som på midsommar, det brukar väl vara regn och + nio grader, så kan man leta nu. Jag tror mig faktiskt funnit ett riktigt säkert vårtecken dessutom. Att vi och Munka gör upp om en serieseger....ja då är våren på väg. Resesällskapet ser ut att bli tuffare att hitta den tidpunkt jag skulle kunna tänka mig att åka. Jag får kika på bilder och drömma.


150 sen måste man förnya sig lite

Då var det dags för premiärinlägget i min nya supercoola blogg. 150 inlägg av blandad kvalitet blev det i den gamla danskprofilerade bloggen. Jag har nu efter åtskilliga samtal med hackern mamma då fått hjälp med denna. Lite små justeringar kvarstår att ordna till men det är med stolthet jag bränner av lite fyrverekrier och förklarar denna blogg härmed öppnad.


Efter att nu ha smällt intrycken av Lördagsmatchen mot Carlshamn har jag börjat tänka på Malmö matchen. Roger & Pernilla har lagt ut lite fakta på vår hemsida som jag hoppas får alla till att förstå hur tuff denna bortamatch är. Och vilket läge har vi inte att skaffa oss en riktigt kul avslutning eftersom vi avslutar med två hemmamatcher. Hoppas på en hyffsat välbesökt Baltisk Hall på söndagkväll.

Sen var det ju det här med schlager, jag vet inte om ni minns Verka från Ukraina förra året. Kille eller tjej låter jag vara osagt men en topp placering tog dom alla fall.


Nu jämför jag inte herr Sjögrens klädsel med detta men låten....Va f-n är det egentligen fråga om. För det första, av alla bidrag som skickas in så har en jury på fullaste allvar gett den chansen i kvalet. Sen sitter det folk och verkligen röstar in den i finalen......utan andra chansen, vi snackar direkt. I love Europe to men det där var lite för mycket. By the way, superfina kläder på damerna. Var det samma jury som röstade in låten som har sytt flagg kjolarna?


Ni minns Stefan Schwartz va?? Det va en riktig tuffing. Jag känner en till. Matte Sangéus fick enligt han själv lite ont i benet mot Strövels. Testade ett byte till men fick ge sig. Dock bad han Generalen att skriva upp han i laguppställningen till Willands matchen.

-Jag kan nog bita ihop sa han. Nu gick inte det riktigt. Jag vet inte om det beror på förkylningstider eller det BRUTNA vadbenet!!! Å här sitter jag å gnäller för en bristning.

Det var min lilla premiär. Hoppas ni kommer uppskatta denna blogg lika mycket eller kanske till och med mer.
Jag vill tacka mamma, pappa, alla mina vänner som stöttat mig och gjort detta möjligt.


RSS 2.0