Undrar om Ragge vågade åka med från "norrland"

13:10, klart man börjar känna pirret i magen och man känner sig ganska blank fantsimässigt men eftersom jag numer peakar rejält på antal besökare per dag härinne så måste man ju underhålla sina läsare. Jag sitter alla fall hellre här å laddar upp ilugn å ro än på en skakig buss med skakiga lagkamrater, det är vad jag tror Solfjädern går igenom just nu. Om sju timmar vet vi..... jag längtar.

 L for love.....eller looser. Ja döm själva, vi har numera dragit 130 flaskor vin på jobbet och jag står utan. Den nya tjejen däremot som varit me tre gånger har vunnit de två senaste. Hon skulle köpa vinställ sa hon men jag sa att hon kan få mitt.

I veckan har jag förresten laddat upp med att se min första volleyboll match i hela mitt liv. Semifinal 2 mellan Örkelljunga-Sollentuna, tyvärr slutade det med förslust för Ola Maineborns Örkelljunga men det var kul att kolla i alla fall..... och en annan sak, Den lilla killen på plan var ett par centimeter längre än mig. Sålades ingen sport för Jonte.

Nu finns det väl bara en sak att säga......LEEEEET´S GET READY TO RUUUUUUMBLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kan Färjestad så kan vi

Vilken perfekt Fredag, direkt efter jobb en makalös massage a´la Paula Nilsson och efter det en uppfriskande jogging tur med fysfenomenet Fidde Persson. Han höll dock igen så jag kunde hänga med så för han var det väl mer en fredagspromenad men det var skönt att känna lite hur benet reagera. Tyvärr för min egen del får jag ställa in mig på sporadiska inhopp imorgon. Vad talar då för oss?? Enligt mig en hel del faktiskt. Vi har det fysiska spelet och vi har en enorm moral och inte minst kunnande. Detta plus att vi får tillbaka spelare och kan sånär som på mig själv för första gången på väldigt länge komma till spel med full trupp. Jag gillar Johan Ragvald i Solfjädern (gammal lagkamrat från Finspång) men imorron hoppas jag se han lämna planen med nedsänkt huvud. Jag har åxå en känsla av att det kan bli årets bästa drag i hallen och jag hoppas vår kära publik vinner publikmatchen....det stärker oerhört.

Min käre etuna kompis Anders Kåberg levererade en del sms ikväll, det brukar vara så när vårt FBK skall till spel, å idag jobbade vi in dom. Satan så skönt å nu lever matchserien verkligen. Det gjorde vi bra Kåbban även om Fidde helt plötsligt höll gärnet på LHC...märklig kille det där.
Jag har lärt mig lite nya grejjer vad gäller hockey me, offsideutvisning...va f-n e det för nåt? Dessutom bör du undvika att få en armbåge i fejset, det kan lätt rendera i två minuter för diving. Man kan också konstatera att Andreas Jämtin i HV71 inte är det skarpaste redskapet i skjulet.... herregud vilken labil kille. Slutligen all heder åt Canal +. När publiksiffran 6000 (fullsatt) kom upp i rutan i slutet av Timrå-HV71 så zoomades två tomma stolar in....fullsatt alltså??

Imorron kommer jag förresten gå all in, kostymen skall med å den måste bara få användas imorronkväll... det är inte ofta sånt åker på men det är dax att damma av den.

(Är det detta som väntar oss i Åstorp centrum på söndag???

Glaset rapporterar direkt från jobb idag

Ja nu är det ju så att grabbarna börjat kalla mig för glaset, jag går ju sönder precis hela tiden å två gånger på söndagar. Man kan ju undra va all träning egentligen tar vägen och vad den gjort för nytta. Funderar på så smått att skaffa mig en sån där hajdräkt som simmarna har så ja skyddar hela kroppen. Någon form av värmeskydd som pannband skulle troligen också behövas.

Anyways, igår skrev han på, den lille trevlige grabben från Ängelholm. Filip är hans namn och jag tror inte närkampsseplet är hans styrka men ett välutvecklat spelsinne och ett rusktigt skott gör at jag tror denne kille kommer tillföra en hel del nästa säsong. Elias får väl vinna närkamperna.Välkommen ombord lilleman. Jag kallar alla i laget lilleman som är yngre än mig så det e bara lasseman som klarar sig.

Jag såg att Motala tidning hade en veckans fråga om Solfjäderstaden eller vi skulle ta div 1 platsen. Jag tror det kommer vara 70% besvikna Motalabor på söndag men all cred för att dom tror på sitt lag.

Idag är det så dags igen, kl 14 är det månadens vinlotteri på jobbet. Detta är trettonde månaden vi har detta och jag kan meddela att mitt namn dragits vid tre tillfällen. En gång på en provrunda bara för att kolla vem som hade den oturen. Således ingen vinst den gången. Vi har också diskuterat vad som är mest otur, att dras sist eller som tredjenamn (ettan och tvåan vinner). Vi kom fram till att dras som tredje namn e lite av ett hån, så det har jag dragits som två gånger. Jag har alltså lyckats att inte vinna en enda av de 120 flaskor vin som lottats ut det senaste året men idag kommer det kanske.
(Det MÅSTE ju vara min tur idag)

Jag vet inte om privatliv borde skrivas om här men mitt liv e inte så hemligt så why not. Jag har träffat en tjej, helt suverän. Söt, trevlig, charmig, rolig och sportintresserad. Med andra ord helt perfekt för mig.......så det sprack.

Idag har jag åxå testat sushi för första gången, jag kan meddela att det kommer att dröja innan jag äter rå fisk igen.....men riset var gott.


Vidare i veckan så skall Mattias Svensson (Sjukgymnast) och Paula Nilsson (Massör) fortsätta försöka trolla med knäna så mitt ben håller för alla fall en period på Lördag. Jag vill ju så jäkla gärna men som ni ser lite i texten ovan så sker sällan det jag vill. Men en sak ska ni veta....i pp viker ja mig inte en tum...ALDRIG!!!! 

Snöstorm och mandeldoft

Snön ligger tung på taken, endast Jonte e vaken. Ja va fasen hände, idag var planen att kliva upp framåt eftermiddan men det sprack rätt grymt. Detta kan väl kanske tillskrivas allt vatten man tryckte i sig under gårdagen skulle jag tro, samt det tre sportdryckerna i bussen hem.
 (Sikten var väl sådär på vägen hem kan man säga)

Vi hade väl egentligen ett stort mål med gårdagens match i Lidköping och det var att se till så vi har saken i egna händer till lördagens hemmamatch mot Solfjädern. För att detta skulle ske så var en poäng ett måste vilket vi också klarade av. Nu var ju detta en match med två ansikten. Vi hade 5-1 och vi gjorde 7-4 med sju minuter kvar att spela så det kändes som vi kontrollerade detta ganska ordentligt. Sen är det ju det här med charmig idrott. Lidköping reducerar till 5-7, vi åker på en faktiskt lite tveksam 2:a och då börjar kalabaliken med mätningar till höger och vänster vilket renderar i ytterligare en tvåa för oss samt ett matchstraff. Jag har min åsikt om det sportsliga i sådana här frågor men samtidigt känner jag en viss förståelse faktiskt. Lidköping var tvugna att vinna denna match och desperationen var stor så speciellt bitter för detta är jag inte utan konstaterar att det är en regel och att chansen togs helt enkelt. Vips satt man och var orolig. Dock klarade vi att reda ut stormen och ett kanonskott från Elias i sudden räddade två poäng ner till skåneland.

Igår var det ungdomarnas dag. Hampus "zorro" Malm gjorde som jag sa till han och levererade. Marcus "Blixten" Nilsson, ja...rivigare spelare får man leta efter. Igår gör han en av de bästa matcher jag sett i år. Nu ska även mamma Nilsson kanske rädda min Lördagsmatch. Jag har hört att hon e skånes bästa massör. Gårdagens stora stjärna då. Ja denne kille behöver tydligen lite större matcher för att tända till. Den röda hjälmen som Padas mamma investerade i innan säsongen glänste över idrottens hus i Lidköping igår. Jag minns speciellt två räddningar som bara inte finns. Jag är imponerad Pada. Tack för den uppvisningen i lugn och kyla.
(Gigant igår, kolla lugnet och framföralt kolla den glänsande röda hjälmen) Foto Roger Nielsen.

Ja efter detta och de obligatoriska sångerna så bar det iväg hemåt....i full snöstorm. Så jäkla onödigt. Resan blev väl 1,5 timme längre och mandeldoften från sätet framför låg som en tung tung Peking smog.....konstant. Det bjöds på många garv i vanlig ordning där Matte Sangéus ännu en gång visar att det finns en karriär att falla tillbaka på efter innebandyn inom sången....eller som stand up komiker. Nu laddar vi om batterierna till på lördag och hoppas på en fullsatt hall.

Det ska riktas lite beröm åt olika håll också. Vår fantastiska tillresta publik skall ha en eloge. Berits hemgjorda pastasallad till 25 personer smakade underbart. Våra webmasters var på plats., i vanlig ordning och ser till att det finns gott om stoff på hemsidan redan när man kommer hem. En trevlig idrottshall och en sjysst, men kanske lite tyst hemmapublik. Hörde en enda kommentar om vårt lag å det var om Hansson när han lätt vann en närkamp.      - Fan han e stor 66:an alltså!! Sist men inte minst. Eller jo hon e minst, rally Jenna körde hem min bil till Hbg, jag kände mig egentligen bara otrygg en enda gång och det va när hon fråga var nyckeln skulle in. Nu kan jag även konsten att fickparkera. Tack för den lektionen fröken Björk.

Krigsmeddelandet kom, ja det betyder att det är dags

Det är dags, det är det här man väntat på hela året. Matchtröjan är framtagen, pulsen börjar rusa allt aggresivare. Det är sjunde avgörande mellan FBK-Frölunda. Efter fiaskot i frölundaborg skall ordningen återställas. Jag är redo.

Det är även dags för ett nervpirrande kval. I enkelmöten ska det avgöras om vi efter en godkänd debutsäsong i tvåan kommer spela kvar där eller följa Munka upp i ettan. Först ut e Lidköping på bortaplan. Ett Lidköping som siktar på seger med minst tre mål. Det skulle innebära vår största förlust på många år i en tävlingsmatch om det skulle ske. Iofs har vi nån med tre mål iår men då kom ju två mål i tom kasse sedan vi plockat ut Andy.
Jag är som Conny berättade i intervjun ett frågetecken inför morgondagen. Jag har uptäckt att jag är ett frågetecken/ en gåta även privat.....det e inte alltid lätt tjejer!!
(Jag har nåt gemensamt med denne gigant. Tyvärr e d skadorna)

Igår var det låååångfredag. Tro mig det kändes. Tvättstuga och storhandling stod på schemat. Den här gången fick jag dock pengar med mig så det gick lite bättre. Framåt eftermiddan dök Bramsell & MIcke upp för att förgylla denna fredag med lite hockey, åsså ville dom ju ha gratis käk med. Detta skulle kryddas med en film vilket gick mindre bra så här är ett tips. Se ej Michael Clayton, kategori thriller/kass!!!!

Gårdagens kommentar kom efter matchen Rögle-Malmö. Rögle vände och vann med 5-3 efter att ha legat under med 1-3 och 2-3...avdelning å fan!!!

Jag håller så smått på att fila lite på en låt. Tyvärr har jag inte kommit så långt men jag tänkte använda melodin från Ulf Lundells öppna landskap och ett litet smakprov kommer här.
Jag trivs bäst att ligga hemma, nääääära teeeeeven vill jag va!!!

Ni har läst mycket gnäll om mitt jobb å de trista samtal som kommer in från kunder som vaknar förbannade å lägger sig förbannade. Det finns ju framsidor me. Tex när man spärrar kort på Ica å hamnar i kö. Då ljuder Jamie Walters Hold On i lurarna. Det är klass.

Här är en liten fundering. Jag kollar ju statistiken på min blogg. Bl.a antal unika besökare varje dag. Min fråga får ju bli vad gör de 8 999 950 invånare som inte läser min blogg var dag??? Det e ju sjukt.

Slutligen till er 50 som läser den, en riktigt GLAD PÅSK!!!

Jag saknar ordkrigen

Slutspelet är i full gång och visst har det gnabbats lite, dock inte så mycket man skulle kunna önska. Matcherna känns rätt oheta. Warberg kommer dansa till semifinal. Pixbo och Dalen känns som matcher mellan två gentlemen. AIK kommer slå ut Falun i tre raka även om Dalbjer där gör sitt bästa för att skapa lite stämning men det rycker gnagarna mest på axlarna åt. Storvreta-Täby har potential att bli en het drabbning men då måste killarna som hamnar i ordväxling inte avsluta sina utspel med att be om ursäkt och berömma sin motståndare, det kan man väl göra när matchserien e slut. Nä mer känslor!!

Att handla utan pengar är snudd på omöjligt, det fick jag erfara idag när jag drog iväg för att handla upp ett gött matförråd, väl framme vid Willys stod man där som ett fån......kortet ligger i jackan, jackan ligger hemma. Det roliga med såna här grejjer är att man kommer alltid på det först när man kommit fram.....why??

Jag har berömt min sjukgymnast Otto många gånger men nu sticker den jäveln nålar i mig... dessutom drar han ström genom nålarna. Whats up with that?? Skulle nu detta hjälpa så bortse från det jag nu skrev.

Vid ett par tillfällen har Fidde Persson fått det att vattnas i mina ögon och det är när han kallar mig för polare. Denne coole tuffe Fonzie typ gled idag upp med caben vid sidan om mig, hälsade och klev ur. Öppnade bagaget och tar fram ett påskägg som han räcker fram till mig. Jag finner inga ord men det gick rakt in i hjärtat. Från mig till dig var orden......Tack Fidde!!

  

Ovan ser ni lite flaggor. Det är länder som i år har landslagspelare representerade i FC Svenmarks trupp till MBC turneringen som går av stapeln i April. Årets lag ser onekligen väldigt väldigt stark ut och den kan kryddas med ett sensationellt nyförvärv i elfte timmen om fru och barn tillåter. Skulle alla bitar falla på plats kommer denne kille presenteras på tisdag och jag skulle tro att det skulle innebära att vi kammar hem vårt andra guld i denne prestigefyllda turnering. Alla svenmark fans, håll tummarna och förvarna store belt personalen för här kommer det gå undan.

Hyvää Soumivouri

Soumivouri är väl kanske inte hela sanningen utan snarare Somervuori. Ni skiter jag i det för just nu e den finnen min hjälte alla fall så jag försökte mig på en vits a´la aftonbladet. Jag tackar i alla fall finnen för att han räddade spänningen i den här matchserien, kiitos!!! Nåt som inte var lika kul va att canal+ orka ta 139 spänn för att plocka hem en match, saatana!!

Jag börjar så smått coola ner sen basturesan från Motala igår. Intrycken känns ungefär lika idag. Två rätt jämna lag där det kändes som om Solfjädern hade en eller två killar mer som kunde göra det där lilla extra på egen hand.
Personligen känner jag mig enormt frustrerad över den här eftersläntarskadan jag åkte på efter sex veckors rehabträning. Jag önskar verkligen och jag ber till innebandygudarna att Matte skall kunna trolla. Jag orkar inte missa fler roliga och viktiga matcher. Ingen minns det man gjort i serielunken, jag missade spurten i fjol och jag missade de sista 6 matcherna i år.

Jag har nu kommit på knepet med mitt tippande, sätter jag inga pengar så går tipsen in. Jag har ett sms bevis på min föraning i lördags. Roger har ett sms där det står 1 Perelli, 2 Sanna Nielsen, 3 BWO....jag sprack på fyran som jag trodde skulle bli Linda B men utöver det....total schlagerdominans.

Jag är otroligt spänd på vem som kommer ta centerplatsen i All Star laget. Oavsett vem det blir så hade det nog inte varit så svårt att presetera i den femman. Jag skulle alla fall valt Marcus Olsson i Willands. En enormt bra tvåvägsspelare som jag gärna skulle sett som lagkamrat nästa säsong så om du läser detta Marcus....välkommen.

Det skall bli kusligt spännande att läsa Sumos summering. Den mannen brukar vara väldigt rakt på sak och han tar ju inga fångar har vi lärt oss......

Dagen då ordet värme fick en helt annan innebörd

En strålande solig dag, diset låg tätt denna tidiga söndagsmorgon. Vi hade samlat våra sju mest taktiska ÅK grabbar för att ta oss till Motala och studera våra kommande kvalmotståndare. Nilon hade försett oss med sin sjusitsiga opel zafira, det var den som skulle ta oss till vårt studiebesök. Vi placerade fullpress och Lassie längst bak. I mitten mig själv, Shaggy och Kaptajn och slutligen längst fram Chåfförn och CC. Självklart ser man i denna samling fram mot vår roadtrip.
Ett snabbt pitstop i Ljungby där det vankades ostfralla och en dubbelpucko samt dagens kändismöte. Jag har ingen aning om vem denne Kosmo var men Chåfförn ropade och han vinkade glatt så nåt låg det säkert i det. Ännu gladare än innan fortsatte vi vår färd. Ur högtalarna dånade Bonnahits volym 4.
(Bl.a dessa förgyllde högtalarna)

Väl framme, ungefär i samma tid som om vi själva skulle spelat blev det en maratonfika samt att kolla på uppvärmningen. Om matchen kan sägas att det är i alla fall inte två lag som tänkt sig att gnetspela till sig en div 1 plats. Det small rejält i bägge kryssen och vi hann även med att skåda en enormt kylig straff. 11-8 blev det till slut med Motalagrabbarna som segrare. I en ganska så jämn match får man se det som rättvist. Det var väldigt kul att se Johan Ragvald i solfjädern. Han håller ännu en väldigt hög klass den evigt unge gossen.

Som vanligt när man är iväg så skall man ju hem igen. Inte alltid lika skoj men vi hade ju komiker av hög klass i bilen så det skulle visa sig gå rätt OK alla fall. Det var dock inte snack om att dra lite roliga oneliners eller fräckisar utan här såg vi till att rutorna inte gick att veva ner sen va det full patte på värmen som gällde. Den som först gnällde, det var jag by the way, åkte ut.

Nu hjälpte ju inte det eftersom man fick sitta kvar i bilen alla fall. Denna sanslösa värme i kombination med att inte många i bilen hade kommit ihåg att plugga igen gjorde det nästan outhärdigt. Odören i Zafiran lär troligen sitta i många många år framöver. Gött å va hemma igen alla fall.
(Lite varmt om ryggen var det ett tag)

Några noteringar under dagen är att några låtar från Bonnahits Volym 4 hoppades över för att dom inte var bra!!!!!
Skövde skall kvala till elitserien i bowling, skulle de gå upp behövs dock ett par tre nyförvärv......


Äntligen Fredag å trista veckan slut

Oavsett hur veckan varit, hur helgen är planerad så är fredag så otroligt välkommet precis varje gång. Personligen har denna vecka varit kul för att jag kom igång igen med innebandyn. Tyvärr har jag fått lära mig en ny fras efter min comeback.......... minor setback. Vi får väl se i slutänden hur minor den är.

Att det är fredag kan man lätt se i tv tablån. Det vimlar av familjeprogram och jag undrar om inte så ska det låta ligger löst ikväll. Egentligen bara av en enda anledning som stavas Robert Gustavsson.

Det är en roadtrip planerad också. Tänkte ta mig en tur upp till Motala, kanske äta nåt gott å se en innebandymatch. Ska bli kul att se Johan Ragvalds magiska handleder igen.

Det är två sorters kul saker på G på vår hemsida....som vanligt. Allstar team samt Sumos bedömning på våra insatser. Jag förstår att avundsjukan slår högt i tak i många stugor när vår hemsida gång på gång levererar godbitar att läsa, tror vi snart har mer läsare än aftonladet.se 
Det ska bli kul att se hur Sumo lägger upp sin bedömning med tanke på hur många matcher han i år missat av förklarliga själ. Spännande, har han samlat på sig tillräckligt med info eller kommer han skjuta från höften. Den som lever får se Det ska åxå bli kul att se hur all star laget kommer se ut till slut. Målvakten och högerbacken känns helt rätt enligt mig. Det är svårt att inte ta med en back som gjort 52 poäng men helt ärligt. Som innebandyspelare så är Fidde bättre helt enkelt och det va ju det som det gick ut på. En som bör legat nära med är Malmös Tom Flydalen men han kanske dyker upp på den andra backplatsen.

Jag tänkte vänta med en summering tills kvalet är över. Blir det inga fler år som spelare kommer nog bedömningen bli hårdare och ärligare än om jag kör vidare. Jag e så feg nämligen.
Det är med tungt hjärta jag kan konstatera att mitt deltagande med Svenmark i Århus i år är i fara. Till alla svenska och naturligtvis danska fans vill jag säga att vi gör allt för att lösa den prikära situation som uppstått. Schlager cd:s är alla fall på gång och kommer sändas med truppen oavsett om jag är med eller ej. Mer info ang detta kommer då stämningen skall trappas upp efter hand.

Stor skribent eller amatörbloggare, den gränsen var tydligen hårfin

99 millar om året, undrar vad Zlatan tänker på idag. Hans nysignade kontrakt eller torsken mot Liverpool i champions league. Får Inter tveksamma straffar med sig i ligan så hoppas jag kritiker även erkänner att de får knepiga utvisningar mot sig i champions league. Oavsett detta får man väl säga att just nu regerar England i denna turnering, och nåt som är lika säkert är att hade kontraktet som nämns ovan erbjudits mig hade jag förmodligen skrivit på ett nytt kontrakt vid det här laget.

Någon skrev till mig här en gång - du som skall vara en stor skribent tål du inte kritik. Jag skratta så jag grät....stor skribent...var sjutton kommer det ifrån?? Jag e ju en superamatörbloggare...jösses.

En hämndlysten polare till mig i ett Nordiskt land tycker jag ska börja bli tuffare i mitt bloggande men ja vettesjutton. Oavsett om jag skriver om födelsedagstårtor så hittar det ju rätt in i själen på en trogen läsare så jag tror nog det räcker med det för att reta upp honom *L*. Roger & Pernilla har i alla fall klarat det igen..levererat  och lyckas hålla liv i hemsidan trots att det just nu inte sker så mycket. De flesta lag har spelat klart och det är lite dötid här innan tex vårt kval drar igång. Ändå klickar man in ett antal gånger om dagen på hemsidan för att se senaste nytt.

Jag är lite besviken på mig själv, i början förstökte man täcka allt från de yngsta pojklagen och flicklagen och verkligen involvera allt och alla i olika berättelser men tyvärr märker man snart att varken tid eller kunskap finns och då blir det bara fel.

Det får bli det lilla idag från den otroligt store skribenten!!!!!

Halvtaskigt flås javisst, men vilken bössa!!!!

Äntligen var det dax, min första innebandyträning sedan den 23 Januari stod på schemat. Att det var längesen fick jag mer än ett kvitto på. För det första klarade jag att missa avfarten till sporthallen. Jag kvickna dock till strax innan viadukten vid kyrkan så ett snabbt ryck i kryckan å en stilren handbromsvändning senare så var man på rätt väg igen. Träningen i sig gick som man kan förvänta sig, grymt sugen, halvtaskig tajming och groteska pingislungor. Men vikitigast av allt....fy fan va kul det var. Att det e taggade gubbar till kvalet går absolut inte att ta misste på. Lagom tjurigt och koncentrerat. Längtar redan till på onsdag. Imorron är det dock träning i ottan igen med troligen sveriges bästa sjukgymnast. Jag e otroligt tacksam för all hjälp av Matte Svensson.

Att damlaget har en grym målvakt det visste jag redan. Man blir dock häpen av hur bra denne Katta egentligen är. Idag gjorde hon ett gästspel på vår träning och visade upp ett imponerande målvaktsspel. Det var tvunget att jag plockade fram min fruktade bössa för att överlista henne.....från ca 1,5 meters håll.

Schlager pulsen är åxå den på uppåtgående. Nu när låtarna börjat rulla på radio me så börjar en del sätta sig på näthinnan. Jag tror jag bytt favorit  från Sanna Nielsen till Charlotte "vacker utan spackel" Perelli. Bra drag i den låten faktiskt.
(Mina slantar ligger på denne donna)

Idag är det en otroligt stor dag. Min favorit tjej Mamma fyller år. Ett fyrfaldigt till dig käre mor. Saknar din smörgåstårta och det svider enormt i själen att man missar den.
(Jättegrattis mamsen, hoppas du får en toppendag)

Vårskrik, löprundor & frystorkat kaffe

En övertänd 33-åring och ett par blågrå slitna Nike Pegasus från 2003. Lägg där till ett kanon vårväder så bagav jag mig ut på en rejäl löprunda. Lite BSB varvat med Westlife och Jamie Walters är allt som behövs i lurarna för bibehålla motivationen under löpningen. Det fanns även tid för ett pitstop uppe på jobb hos farsan för att utbyta erfarenheter över ett par koppar frystorkat kaffe innan ännu en runda avklarats.

Detta gör att jag kan återgå till min favoritsyssla Tv utan att ha dåligt samvete vilket känns mer än bra. Kanske är det åxå snart dags att bära upp balkongmöblerna igen. Älskar våren!!!!!

Min rehab fortsätter att rulla på även om jag fick ett litet bakslag i torsdags, vi kör dock på en vecka till och Mattias säger att kvalet inte skall vara i fara vilket låter som westlife i mina öron.

Jag har läst lite på tygrikets hemsida då det har varit mycket årets utnämningar. Jag får väl härma lite där.

Årets fantasi-Tygrikets referat
Årets webmasters-Roger & Pernilla
Årets tillmötesgående-Vi har väldigt svårt att spela den 23 och 24 i kvalet borta mot lidköping varpå matchen lades den......23:e
Årets ironi-Se ovan
Årets alltid rätt-Pojkband
(BSB är aldrig fel)
(Årets tjej)

Man slutar aldrig förvånas över Svenska innebandyförbundet

 Troligen sitter denne välkände kille i en ledande post i Svenska innebandyförbundet. Vi minns väl alla som är intresserade av innebandy kalkonavstängningarna efter Båstad Outdoor förra sommaren. Det gav längre avstägningar än Westlings (IBK Dalen) sanslösa överfall med armbågen mot Järfälla. Det är ungefär som i det civila livet. Du får längre fängelsestraff för att fiffla med lite papper än att ta någons liv.

Nu har det då hänt igen. Kvalet till Div 1 skall spelas, jättekul och spännande ska det bli att kvala till landets näst högsta serie. Tre lag gör upp om en plats....... i enkelmöten!!!!! Hur är det möjligt att ens överväga något annat än dubbelmöte. Hemma, borta, alla möter alla. OK, det drar ut på tiden, det skall finnas utrymme för en spelledig helg. Det är ju trots allt Påsk!!!! Problemet är att den spellediga helgen ligger 8-9 Mars. För vår del även 15-16 Mars eftersom vi står över första omgången. Vi kliver istället in i kvalet på PÅSKDAGEN!!!! Tre veckor efter att serien spelats färdigt. Klart vi div 2 spelare är ju fulltidsproffs vilket gör att vi naturligtvis skall kunna spela alla dagar. Dessutom är det ju så att eftersom det spelas enkelmöten så kan det ju vara så att vi eventuellt möter ett lag som vunnit sin första match och därav kan döda hela kvalet redan där innan man hunnit reagera. Vi kommer ju såklart också få spela en hemmamatch. Den 29 mars, snudd på en månad efter serien spelats färdigt. Minns någon ens vad vi spelar om då??? Kommer den matchen överhuvudtaget gälla något alls?? Ne detta är KALKON utan omsvep.

Med detta sagt kan jag konstatera att jag återigen blåste snuten i alkotestet på väg hem från jobb. Det är ju tur man inte är lagd åt det töstiga hållet.

Glöm nu inte att komma och stötta den 29 Mars, Då har jag namnsdag så det är lätt att komma ihåg. Det är endast 24 dagar kvar till denna spännande händelse. Möt upp och håll nu gnistan vid liv. Vad det gäller??? Kval till div 1 i sporthallen.

Det här var mina tankar efter halva serien

I december satt jag lite och funderade om våra motståndare, tycker jag samma sak idag??? Läs får du se.

Bräckan: Då. Det här var ett fyndigt spelande lag som är det enda laget som tagit poäng på vår hemmaplan. Jag kan inte alls fatta hur dom kan rada upp förluster som dom gör.
Nu: Vi hade litet problem även borta mot dessa. I slutändan ändå ett lag jag tycker är rätt att de åker ur. En ruggigt tråkig bortamatch.


Olofström: Då: Jag tippade dessa killar som seriesegrare och jag är en usel tippare vilket bevisats här. Trots allt var det en riktigt tuff match när vi vann borta med uddamålet.
Nu: Ja, mitt tippande alltså. Hemmamatchen visade att detta lag inte skulle repa sig det minsta. Spelade utan fart och utan det minsta stolthet när det började ryka. Tar man nio poäng så är det tyvärr trean som gäller.


Wedeby:
Då: Ett fysiskt spelande lag, tyvärr för dem gillar vi också den här typen av spel. I bortamatchen som var premiären hade vi lite flyt med mål i psykologiska lägen. Tror på en stenhård match imorron i borgen.

Nu: Hade chansen inför sista omgången men resultatet säger att man vek ner sig. Till deras försvar mötte de ett av seriens bästa lag i avslutningen. Det blir till att ladda om i trean.

Willands:
Då: Också lite av en gåta, brukar vara med i toppen av tabellen men härjar nu i botten. Kommer absolut klara sig kvar. Har seriens trevligaste hemma arena.
Nu: Stretade emot bättre hemma hos oss än borta. Ett trevligt lag med ett par riktiga profiler. Med en bättre start hade de legat med bättre i toppen.


Malmö FBC:
Då: Hade inte truppen varit så tunn så hade dessa danskar legat högre i tabellen. Tappar ofta andra halvan av matchen. Kommer dock klara sig kvar utan problem.
Nu: Klarade sig kvar med råge, och det gläder mig. Har något riktigt intressant på gång därnere och vilket arrangemang. Hatten av för detta och inom ett par år kommer denna satsning ge resultat.


Strövelstorp:Då: Rock´n roll. Här snackar vi full fart framåt. Sylvassa omställningar och bra matchvinnare. Kan slå vilket lag som helst.

Nu: En av anledningarna till att vi inte firar serieseger nu. Hittade en enorm vilja och kämpa anda mot oss som dom inte var i närheten av i sina kommunderbyn. Rock´n Roll rules och det betalade sig i nytt kontrakt.

Halmstad:
Då: Här underpresterade vi kraftigt. Har ett par vassa spelare men är grymt sårbara bakåt. Längtar redan till returmatchen.
Nu: Ja, som jag längtade. Dock av andra anledningar då detta visade sig bli min smygcomeback. Bortaförlusten kändes onödig och när man kommer två en poäng efter känns en förlust borta mot dessa killar ännu mer. Hemmarevanchen känns mer som.... Jajja whatever!!


Tygriket:
Då: Lite smålurigt lag. Spelsystem okänt, möjligtvis GSG(Går det Så Går det)

Nu: Utan sin kassa start hade TT dansat hem serien. Efter bortamatchen tyckte jag det var ett av seriens sämsta lag. Efter hemma matchen är jag inte en sämre människa än att jag erkänner att de var bra. Visade grym moral å sabbade vår fest. Helt klart potental för den absoluta toppen nästa år.

Carlshamn:
Då: Ett bra lag, komplett med många bra spelare och skyttar. Nummer 4 David Svensson drömmer jag mardrömmar om än idag. En trevlig bortamatch i en fin hall med en riktigt bra publik. Potentiell seriesegrare.
Nu: Vet inte vad de pysslade med hemma hos oss. Vi kontrollerade fullständigt å de visade mest dåligt humör. Det tar dock inte bort helhetsintrycket av detta gäng. Verkar ha en bra organisation och en supertrevlig hall med bra arrangemang. Kommer i vanlig ordning vara med i toppen nästa år. Får dom hem Kjellsson??


Södra Dal:
Då: Har smugit med från ingenstans och kommit igång ordentligt. Framförallt grymt hemmastarka. Tappar kanske sin poängkung Stefan Magnusson till FCH vilket kommer märkas i spurten.
Nu: Sett över två matcher det bästa laget vi mötte i serien i år tillsammans med munka. Fantasifullt spel men det kanske saknas liiite linjer. Blir farliga nästa år.


Munka Ljungby:
Då:Våra eviga kombatanter genom seriesystemen. Stark defensiv och många ruskigt kvicka spelare. Varken vi eller Munka brukar komma upp i nivå när vi möts. Även dessa är potentiella seriesegrare. Kanske ligger vi etta och tvåa i div 1 nästa år... Vem vet, jag tror ingen trodde vi skulle ligga där vi ligger nu.
Nu: Seriens näst bästa lag som i år verkligen hade marginalerna på sin sida. Bättre rustade än oss för div 1 spel men jag hoppas ändå vi följer med Munka upp via kval.

Åstorp/Kvidinge: Färgad men....seriens bästa lag. Slog seriesegrarna bägge matcherna, igen. Tappade tyvärr koncentration vid ett par tillfällen under serien vilket straffade sig i slutändan. Vi har inte spelat 5 matcher i år med full trupp vilket gör debutsäsongen ännu mer godkänd.


Det är nu bara att bryta ihop och komma igen

Att ingen i hela hallen trodde på undderverk i Munka ikväll kunde man mer än tydligt se på oss. Det tog en period att komma på att vi har en heder och ett klubbmärke att spela och kämpa för vilket också el capitano påpekade vid flera tillfällen. Detta och en suverän publik som idag slöt upp gjorde att vi spelade upp oss rejält och gjorde vår plikt alla fall. Seger med fyra mål var vad som krävdes av oss för att ha chansen och seger md fyra mål blev det.

Jag skulle ljuga om jag sa annat än att det spritte rejält i benen och det var sanslöst kul att få ett par byten. Nu är det fakta, det blir kval mot två riktigt tuffa motståndare. IBK Lidköping samt Solfjäderstaden från Motala skall fällas på vår väg mot målet....Div 1. Jag hoppas publiken sluter upp ännu en gång för det hjälper, det hjälper som sjutton...TACK!
(Det vore inte dumt med ett nätt publikrekord ikvalet)

Annars kan det konstateras att idrotten är underbar. Mitt Finspång var tio sekunder och insidan av stolpen från att spela i Div 2 nästa är. Nu gick skottet stolpe ut och istället är det Tullinge som lämnar ettan i matchens absolut sista sekund då deras motståndare Åkersberga trycker in 5-7 målet. Två mål var precis va de behövde vinna med. Stort grattis till Finspång alla fall.

Min moderförening Torshälla har gjort en ÅK resa från fyran till tvåan på två säsonger. Ett stabilt försvarsspel signerat legenden Per Karlsson har renderat i endast 74 insläppta mål i år och en välförtjänt plats i div 2. Även där stort grattis.

Det är med andra orde en väldigt nöjd Jonte som idag sitter och levererar ett par rader till er. Nu får man så smått börja släppa det lite snöpliga sättet serien rann oss ur handen och blicka vidare mot ett väldigt roligt kval.

Do not bite the hand that feeds you

Det är faktiskt rätt märkligt, under en lång säsong som det varit utspelas otroligt många slag. Väldigt många tuffa duster och meningskiljaktigheter utbytes. Hårda ord och blickar som kunde skära genom stål. Man e inte vatten värd helt enkelt. Alla lag borde fundera på detta för nu är det ju så att endast en omgång återstår och helt plötsligt kan......................

Vi eller Bräckan bli Wedebys bästa vänner.
Södra Dal, Bräckan och vi bli strövels bästa vänner.
Olofström bli våra allierade.
Halmstad bli Munkas polare om de skulle klanta sig.

Jag har gett Olofström tipset inför serien och sade ända in i omgång 6 att nu har dom sista chansen att haka på. Den här gången tippar jag 10 bollar i röven för dem då de inte ens verkar ha en stolthet för sitt klubbmärke att kämpa för. Därför vinner Munka serien. Wedeby kämpar sig till en seger och vi tar revansch på Halmstad, därför åker Halmstad tillsammans med Bräckan & Olofström ur serien.


Personligen ser jag lite mer fram mot Söndag än vanligt eftersom Sjukgymnasten gett mig tillåtelse till ett par byten. Frågan e väl bara om tränaren gör det.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Jag är beredd att hålla med. Bears referatet kan vara årets referat.

 Idag spelar mitt kära Finspång ödesmatch i Div 1 mellersta, snälla grabbar knyt näven. En poäng och kontraktet är i hamn. 
Jag vill ha Finspångsjubel idag.


RSS 2.0